5 Easy Facts About χειροπρακτης αθηνα Described

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο μου “Χρειάζομαι σπονδυλοδεσία, γιατρέ;“

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)

Με αργό ρυθμό φέρνουμε το σώμα μας προς τα μπροστά μέχρι να νιώσουμε μια ήπια διάταση στην οπίσθια επιφάνεια του μηρού.

Τα προς τα έξω προβάλλοντα ενδοκοιλιακά σπλάχνα, καθορίζονται κυρίως από την θέση της κήλης και συνήθως είναι λεπτό έντερο, επίπλουν και παχύ έντερο (κυρίως σιγμοειδές), με σπανιότερη εμφάνιση την ουροδόχο κύστη, τις ωοθήκες και την σκωληκοειδή απόφυση.

Η σπονδυλική στένωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την άμεση κινητοποίηση.

Η φυσική εξέλιξη της κήλης είναι η σταδιακή αύξηση του μεγέθους της, αποτέλεσμα της αύξησης του μυϊκού ανοίγματος, με επακόλουθη μεγαλύτερη προβολή προς τα έξω ενδοκοιλιακού σπλάχνου.

Οι μύες συχνά κατηγορούνται για τον πόνο στον αυχένα, ειδικά στους νέους. Οι πολλές ώρες εργασίας παράλληλα με την κακή στάση σώματος – κατ’ επέκταση και του αυχένα – αποτελούν την απαρχή των σπασμών στους μύες της περιοχής.

Τραύμα: Τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί μπορούν είτε να εξαρθρώσουν τη σπονδυλική στήλη και το νωτιαίο σωλήνα, είτε να προκαλέσουν «έκρηξη» καταγμάτων, που παράγουν θραύσματα οστών που διεισδύουν στο κανάλι.

Η Χειροπρακτική, ως επιστημονική μέθοδος στηρίζεται στις παρακάτω αρχές:

Την εκφυλιστική νόσο της σπονδυλικής στήλης, στην οποία περιλαμβάνονται οι δισκοπάθειες, here η οστεοαρθρίτιδα, η σπονδυλική στένωση και οι περισσότερες από τις πιο συχνές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Η Χειροπρακτική δεν είναι η «παραδοσιακή θεραπεία» που συχνά εφαρμόζεται στην επαρχία απο «πρακτικούς» δίχως πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λένε πως βάζουν τα κόκκαλα στη θέση τους και χρησιμοποιούν βεντούζες, ξυλάκια, επιθέματα με βότανα κτλ.

Ενδεικτικά, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε μια στένωση η οποία εντοπίζεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, μερικοί στόχοι που θέτουμε είναι οι ακόλουθοι:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *